Uniek, handgemaakt, duurzaam & eerlijk

Booming Bags richt zich op het ontwerpen en verkopen van unieke, handgemaakte, duurzame, eerlijke tassen en accessoires. De producten worden gemaakt van lederen overblijfselen dat bij fabrieken blijft liggen, hierdoor is geen enkele tas hetzelfde.

In kleine ateliers maken ervaren volwassen vakmensen van deze overblijfselen prachtige unieke items en gaat niks verloren.

 

Alle tassen zijn inclusief verstelbare schouderband

UNIEK

Elk item bij Booming Bags is uniek. Dit komt doordat het van lederen overblijfselen is gemaakt. Het leer dat bij grote schoen- of kledingproducties blijft liggen, wordt opgekocht door het atelier waar zij de producten laten maken.

Hier maken zij, zonder na te denken over kleursamenstellingen of leersoorten, onze producten. Dat ze hier niet bij stil staan is des te leuker, omdat ze onbewust een product naar elke smaak maken.

Handgemaakt

Voor het maken van onze producten werken ze nauw samen met een atelier. In het atelier werken ervaren volwassen vakmensen. Deze mensen besteden veel tijd en aandacht aan het maken van alle producten.

Ook de vacht, gemaakt van geitenhaar, wordt met precisie bedrukt en zo wordt er op elk detail gelet. Hierdoor ben je altijd voorzien van een product van hoge kwaliteit, gemaakt uit ervaring en passie.

Duurzaam

Doordat Booming Bags niet tot nauwelijks gebruik maken van 'nieuw' leer, wordt er aan het milieu gedacht.

Iets wat ze erg belangrijk vinden en serieus nemen.

Ze recyclen het leer en geven het een nieuwe kans van bestaan

Eerlijk

De productie van alle lederwaren wordt uitgevoerd door volwassenen die een eerlijk betaald loon krijgen. Ze vinden het belangrijk om kleine ondernemingen te steunen en hebben rechtstreeks contact met het atelier.

Hierdoor kunnen ze hun eigen ontwerpen aanleveren en hun eigen prijs-kwaliteit verhouding waarborgen.

Dat maakt Booming Bags exclusief.